• شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ -
  • 23 November 2024

  • شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ -
  • 23 November 2024
بازار در انتظار اصلاح قیمت‌ها؛

قیمت طلا و سکه عقب نشست

بازار طلا و ارز نخستین روز هفته را متاثر از نوسانات اونس طلا و دلار سپری کرد؛ روندی که از هفته گذشته آغاز شده و اثرات آن به معاملات امروز تسری پیدا کرده است. افزایش هم‌زمان این دو مؤلفه به دلیل تنش‌های ژئوپلیتیکی در هفته گذشته به قرار گرفتن قیمت‌ها در سطوح جدید منجر شد...

بازار طلا و ارز نخستین روز هفته را متاثر از نوسانات اونس طلا و دلار سپری کرد؛ روندی که از هفته گذشته آغاز شده و اثرات آن به معاملات امروز تسری پیدا کرده است. افزایش هم‌زمان این دو مؤلفه به دلیل تنش‌های ژئوپلیتیکی در هفته گذشته به قرار گرفتن قیمت‌ها در سطوح جدید منجر شد و هفته پیش رو با توجه به احتمال بازگشت قیمت‌ها به کانال‌های کاهشی، اهمیت بسیاری دارد. معامله گران معتقدند بازارساز از پایان هفته گذشته در تلاش است تا با ورود به بازار قیمت‌ها را تعدیل کند.
به عقیده این گروه، قیمت طلا و سکه طی روزهای اخیر به شدت تحت تأثیر نوسانات انس طلا و نرخ دلار قرار گرفته است و به طور معمول، بازارساز با استفاده از یکی از این دو عامل برای کنترل قیمت‌ها وارد عمل می‌شود، به‌ویژه زمانی که یکی از آن‌ها با رشد مواجه شود. در هفته گذشته، با افزایش هم‌زمان هر دو مؤلفه به دلیل تنش‌های بین‌المللی، قیمت طلا و سکه به سطوح جدیدی رسید. هفته پیش رو برای این بازار اهمیت زیادی دارد؛ اگر قیمت طلای آب‌شده و سکه امامی به کانال‌های پیشین بازگردند، نشان‌دهنده مدیریت موفق قیمت‌ها خواهد بود.
تحلیلگران معتقدند بازارها در هفته گذشته از سطوح کف اعلامی یک پله رشد داشته‌اند؛ افزایشی که به دلیل افت بازار در روز جمعه رخ داد و امکان ادامه این روند تا زمان تسویه وجود دارد. اما پس از آن اصلاح مجدد محتمل است.
با این همه، قیمت دلار هرات معاملات امروز را با گپ مثبت 210 تومانی در 61 هزار و 950 تومان بازگشایی کرد و با نوسان مثبت به کانال جدید وارد شد و در نیمه اول این کانال نوسان داد. قیمت دلار تهران نیز امروز را با گپ مثبت 200 تومانی، در 61 هزار و 850 تومان آغاز کرد و همچون دلار هرات با نوسان مثبت وارد کانال جدید شد و در پله دوم و سوم این کانال نوسان داد. در بازار رسمی براساس اعلام مرکز مبادله ایران هر دلار امروز 49833 تومان و قیمت دلار حواله نیز  با افزایش 143 تومانی 47146 تومان قیمت گذاری شد. همچنین یورو مبادله ای امروز را با افزایش سپری کرد و 54617 تومان قیمت خورد. درهم امارات هم در مرکز مبادله، 13569 تومان ارزش گذاری شد.
قیمت درهم امارات نیز امروز با گپ منفی 80 تومانی در 17 هزار و 140 تومان آغا کرد و در همین محدوده نوسان داد.
بازار طلا و سکه هم فارغ از قیمت دلار، چشم به نوسانات اونس طلا دوخته بود. قیمت اونس طلا امروز بین 2453 دلار تا 2658 دلار در نوسان بود و قیمت طلای آبشده در 17 میلیون و 340 هزار تومان بازگشایی کرد و در ابتدا با کمی کاهش تا 17 میلیون و 285 هزار تومان ریزش کرد و در ادامه معاملات 17 میلیون و 600 هزار تومان معامله شد تا در مقایسه با دو روز گذشته شیب نزولی را تجربه کرده باشد. هر گرم طلای 18 عیار نیز امروز چهار میلیون و 82 هزار تومان در معامله بود.
طلای آبشده در حال حاضر بین 17 میلیون و 300 هزار تومان تا 17 میلیون و 800 هزار تومان در نوسان است و برای امروز، کف حمایتی کلیدی در 17 میلیون و 280 هزار تومان و 17 میلیون و 200 هزار تومان تعیین شده است. تا زمانی که قیمت طلای بالای 17 میلیون و 200 هزار تومان ثبیت دهد، پتانسیل رشد از این سطوح وجود دارد. با این حال، اگر سطح 17 میلیون و 200 هزار تومان شکسته شود، این امر نشان‌دهنده ورود بازار به یک اصلاح عمیق‌تر خواهد بود و در این صورت، سطوح حمایتی بعدی در 17 میلیون و 16 میلیون و 800 هزار تومان قرار خواهند گرفت.
قیمت سکه امامی نیز امروز پس از بازگشایی در 48 میلیون و 950 هزار تومان، کاهشی شد و به کانال پایین‌تر رفت، اما در ادامه معاملات با نوسان مثبت دوباره به کانال 48 میلیون تومان وارد شد و به 48 میلیون و 650 هزار تومان رسید تا در مقایسه با آخرین روز کاری هفته گذشته ریزش حدود 400 هزار تومانی را ثبت کند. قیمت نیم سکه و ربع سکه هم امروز به ترتیب 26 میلیون و 700 هزار تومان و 17 میلیون و 600 هزار تومان در معامله بودند. سکه گرمی نیز در هشت میلیون و 100 هزار تومان در معامله بود.
به گزارش اقتصادنیوز، در این هفته رشد اشتغال در آمریکا و کاهش نرخ بیکاری در ماه گذشته، تأثیر مستقیم بر انتظارات بازارهای مالی، به‌ویژه بازار ارز و طلا داشته است. افزایش تعداد استخدام‌های جدید و رشد دستمزدها نشان از سلامت اقتصاد آمریکا دارد که موجب کاهش احتمال کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو در آینده نزدیک شده است. این وضعیت به تقویت ارزش دلار و افزایش تقاضا برای دارایی‌های ریسکی منجر شده است. در حالی که قیمت طلا به عنوان یک دارایی امن تحت فشار قرار گرفته است. با ادامه این روند، احتمال دارد که بازار ارز با تقویت دلار مواجه شود و طلا در کوتاه‌مدت کاهش قیمت را تجربه کند.
امروز همچنین جزئیات برگزاری بیستمین جلسه حراج سکه طلا که قرار است در روز دوشنبه ۱۶ مهرماه ۱۴۰۳ برگزار شود،‌ مورد توجه قرار گرفت.
لینک کوتاه خبر: https://eghtesadkerman.ir/12340
اخبار مرتبط
نظرات شما